Участници

Residential forum 2023
8 юни 2023 | Sofia Event Center

Весела Илиева

управляващ партньор, Unique Estates и New Estates

Весела Илиева e управляващ партньор на Unique Estates и New Estates, заместник-председател на борда на директорите на Realto Group, с повече от 20 години опит в сферата на недвижимите имоти.
Има цялостен принос за развитието на пазара за жилищни имоти в България. Основател е на първата специализирана компания за луксозни недвижими имоти у нас, като развива и самата услуга и професия - консултант на луксозни имоти, както и основател на първата компанията, специализирана в продажбата на ново строителство жилищни имоти, цялостна реализация на ексклузивни проекти, консултантски услуги и пазарни анализи в сферата на недвижимите имоти. Взимала е дейно участие в най-значимите проекти на Realto Group и в развитието и налагането на пазара на нови компании в сектора - жилищни имоти. През годините се е доказала като изключителен професионалист и лидер, който умее да вдъхновява екипа си и да постига максимални резултати.
Под нейното ръководство Unique Estates става лидер на пазара на луксозни недвижими имоти в България. През 2007 г. компанията става ексклузивен партньор на Christie's Great Estates - най-голямата мрежа от брокери на недвижими имоти, посветена на маркетинга и продажбата на луксозни имоти. От 2016 г. е част от най-голямата глобална мрежа за имоти Leading Real Estate Companies of the World и ексклузивен партньор за България на нейното луксозно лице - Luxury Portfolio International.
С тези партньорства Unique Estates стъпва уверено на международния пазар и предлага на своите клиенти луксозни имоти, както у нас, така и в чужбина.
Следвайки тенденцията на пазара и с цел разширяване обхвата на услугите, в началото на 2022 г. създава нова компания, специализирана в продажбите на имоти ново строителство - New Estates.
Весела Илиева притежава две магистърски степени – по Международен маркетинг и продажби от УНСС и Corporate Real Estate, Finance and Strategy от City University London. През 2018 г. завършва една от най-добрите Executive програми – Challenge of Leadership, водена от професор Manfred F. R. Kets de Vries в един от най-престижните университети в Европа – INSEAD.
Тя е член на борда на Българския Форум на Бизнес Лидерите-BBLF, преизбрана за втори мандат, и член на управителните бордове на множество бизнес и обществени организации, като активно работи по редица социалнo значими каузи и налагането на успешни международни практики за развитието на бизнеса в България.