Участници

Residential forum 2023
8 юни 2023 | Sofia Event Center

Деница Пенева

съосновател и съуправител, Артефино

Деница Пенева е съосновател и съуправител в Артефино ЕООД, компания за фасаден инженеринг и екстериорни решения. 
Благодарение на икономическото си висше магистърско образование завършено в УНСС ( Университет за национално и световно стопанство) ръководи успешно управлението на инвестиционни проекти в сферата на недвижимите имоти в частност жилищни и офисни сгради и обекти с търговски характер близо 10 години. 
В процеса на менажирането на недвижими имоти се сблъсква с недостатъчно добре развития у нас пазар на устойчиви фасадни решения, които да се доближават максимално до красотата на дървения материал без да изискват поддържка през годините. Решения, които са застъпени преди десетилетия в Европа и Америка.
Така се ражда идеята за основаване на компания, която да осигурява фасаден инженеринг с устойчиви композитни профили и да ги реализира. 
Артефино ЕООД разработва фасадни профили за някои от големите архитектурни студия в България по зададени спецификации с цел реализиране на проектирани от тях фасадни решения за големи проекти. 
Запазвайки фокуса върху фасадните решения през годините компанията надгражда дейността си в отговор на клиентския интерес като разширява обхвата на предложенията в областта на екстериора с прецизно подбрани висок клас външни мебели с италиански дизайн. Така компанията се превръща в емблема за доставчик и реализатор на екстериорни решения.