Участници

Residential forum 2023
8 юни 2023 | Sofia Event Center

Румен Радушев

мениджър сектор Банкиране на дребно, Пощенска банка

Румен Радушев има над 15 години мениджърски опит във водещи международни банки, опериращи на българския пазар. От 2019 г. е мениджър на Сектор “Банкиране на дребно” в Пощенска банка.

Отговорностите му във финансовата институция покриват реализиране на стратегически цели по отношение реализацията на бизнес резултати в цялостния ритейл, включително продукти за жилищно и потребителско кредитиране, бизнес кредити, депозити, карти и едни от най-модерните дигитални решения.

За последните близо 10 години с екипите на банката внедрява множество иновации, сред които дигитален портфейл, дигитални зони за експресно обслужване, последното поколение чатбот EVA и много други продукти и услуги, отличени с над десетки български и международни престижни награди. Сред тях са „Най-добра банка в банкирането на дребно“ за последните четири поредни години, както и отличията „Най-добра дигитална банка“ и „Най-добро приложение за мобилно банкиране“ от престижния конкурс World Finance Digital Banking Awards на базираното в Лондон издание World Finance magazine; наградата „Банка на годината“ на Асоциация „Банка на годината“; отличието за „Иновации“ на сп. „Икономика“ и КРИБ; наградата за Excellence in Customer Centricity в европейския бизнес конкурс The Retail Banking Awards и др.

 

Румен Радушев е завършил „Финанси“ в УНСС, притежава магистърска степен (MBA) от Westminster Business School, Лондон и е специализирал банкиране на дребно на множество обучения в Англия, Австрия, Италия и др. Член на Изпълнителния комитет на Пощенска банка и лектор по иновации и дигитализация в банкирането на български и международни форуми.