Участници

Residential forum 2023
8 юни 2023 | Sofia Event Center

арх. Любомир Станиславов

основател и управител, S Architectural Team

Арх. Любомир Станиславов завършва архитектура в Университет по архитектура, строителство и геодезия – София през 2001 г. Придобива допълнителни квалификации в University de Valladolid, Испания и Техническия университете в Грац, Австрия. През 2001 започва професионалното си развитие като преподавател в катедра “Теория и история на архитектурата” на Университета по архитектура, строителство и геодезия, София.
Като съсобственик и управител на архитектурно студио Артек Студио и Ес Архитекчъръл Тийм работи по значими проекти: Шоурум на автомобилната марка Infiniti, Шоурум на автомобилната марка Hyundai, МОЛ и офис сграда Сердика София Център. Арх. Станиславов е автор на няколко проекта, свързани с изграждане на съвременен облик на Националния Дворец на културата. Ръководи проекти от национално значение като този за реставрацията Синагогата в град Видин и печели награда за проект Преустройство на зала „Света София” в пленарна зала в сградата на Народното събрание.
Паралелно с архитектурната работа от 2004 г. до октомври 2015 г арх. Станиславов дава своя личен принос в  издателския бранш като работи с едни от най-големите в световен мащаб издателства като BBC Worldwide, CondeNast, Hola!, AxelSpringer, Economist.
От ноември 2015 г. е изпълнителен директор на Аутомотив Клъстер България и работи за популяризиране и ефективно развитие на автомобилната индустрия в България.